Wednesday, October 27, 2010

Big Girl Dont Cry

sesungguhnya..aku sgt bdebar nk menempuh dunia baru nie...

smpai termimpi2 la kn..huhu..almaklum la..aku x penh wat part time..stkat tolong my parents kat kedai n wat latihan praktikal...

debaran skrng ni lg 'kencang nk dibandingkn zmn2 muda mudi belia remaja...haha...

teringt kali pertma melangkah ke Asrama Semai Bakti Kelana Jaya...dari form 1-form 3 aku kat sana...kali pertama bjauhan dengan keluarga...menangis2 wa ckp lu..kalo duk n9 leh thn lagi..ni dh smpai KL la..huhu...nk balik cuti sek je..wat countdown siap..

penah dlu aku smpai ckp kat ayh aku xnk duk asrama..ngs2..huhu..ayh aku ckp..nk stay or x yh sek??ngeee...maka..thn je la..huhu

tp zmn kat asbkj la paling terbaik...

mjadi sejahil2 remaja yg sedang mbesar..dh la xpenh2 aku sekolh yg semua muka pompuan je kan.haha..dr sna la blaja hidup..survive beb..dh la x cukup mkn..hahaha...

masih segar di ingtn..kitaorng makan roti n tuna dlm keaddaan gelap gelita..sbb kul 11 dh light off...n lg segar di ingtn..bila kitaorng kena tangkap tido kat prep..x kai bju formal dlm prep...x dapat 6A ke ats setiap ujian...

maka ditadahkn tgn kat warden..untuk dirotan..sob3..

aku penah nk balik umh, xder 1 sen pun..yg last ader 20sen..nk kol umh..bgtau nk jempt kt ne bila dh smapi nnti..huhu..mm

mmg tragis..tp 2 la menda paling best time zaman remaja..wheee..byk sgt kalo nk cter sal asbkj nie..huhu..

bila dh masuk form, dpt result pmr yg sgt menbanggakn (buat aku la..huhu)...

maka ditawarkn ke MRSM Terendak Melaka...masa 2 aku ckp, "wei,xnh dgr pun nme tmpt nie"..huhu...majoriti batch aku dpt ke sbp or mrsm..mgikut catatan asbkj..batch kami la paling jhat..tp bukn calang2 jahat..sbb batch kami la paling cemerlang untuk pmr..clap3...*bangga*

maka, bermula la hidup aku kat Melaka pula..untuk makluman pembaca, aku xde sedara mara pun yg duk Melaka..so, boleh dkira dgn jari la nak g Melaka 2 bape kali..ngeeee...

zaman kat mrsm act sgt stress..T_T...kimia aku sgt teruk..g kelas kimia mcm nk x nak je..huhu..aku blaja kimia pun dgn bestfriend aku jerr..huhu...n batch aku, dak laki paling sket...kalo x silap aku..kurng dr 40 ...(pilihan x ckup..huhu)...ada 6 kelas untuk batch aku...n kelas aku paling happening la....sbb dak bio n akaun digabungkn..(kalo kelas lain ad bio shja)..antara yg best kat mrsm terendak...makanan dia!!!berat aku stat naik bila duk mrsm la..huhu...jarang tinggl mkn..lauk2 dia best...kdng2 lepas prep g beli nsi goreng telur rm1(mne ad skrng..haha)...

yg horror sal mrsm aku...beruk!!!!

masyaALLAH...anda akn tahu bila anda dh g sna..huhu...

rsa mcm ader stalker je..kah3..

mrsm ni dlm kem askar...dh jdi kebiasaan tgh2 blaja orng tgh menembk..tiba2 bunyi helikopter ke..huhu..nasib baik xkena bom...T_T ..wpun duk Melaka 2 tahun, tapi aku x pernh bjaya myanyikan lagu negeri 2 dgn jayanya..hanya miming saja..hua3

masa form 5, isi la borang matrik..untuk 3 pilihan..semua jauh2..penang,johor,perak...alhmdlh...dapat la KMPP..^^...

ni la tmpt blaja paling jauh..huhu..masa 1st smpai penang 2 mcm cuak bangat la..nasib baik la 3 orng kwn baik aku pun dpt matrik yg sma..

blaja kat matrik mcm duk dlm train express..haha..cpt je blaja,cpt je dh final..pack la..yg x best sal KMPP 2...dia mcm jadi dunia serangga..serangga yg jrng2 aku jumpa wujud kat stu..especially chali(ejaan?)..alhmdlh..xpenh kena lg..bahaya ooo chali nie..ish3..
masa kat sni la rasa pjalann naik bas 2 jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt..ngeee..kalo balik alor setar 2 jauh lg..tp sbb naik keta..x terasa sgt..

abiz matrik,dpt la USM..actually,ni pilihan aku yg ke-4..aku dh plan nk duk center je..dekat sket dgn umh kn..huhu..pilih UKM,UM,UPM...rezeki ku masih di Penang..n aku sgt suka Penang!!!!everythng sal Penang la...(rindunya....)

dan, pada ari 1 Nov 2010 nie..aku akan mencatat lagi satu sejarah dlm coretan hidup aku..

Syukur pda rahmatNYA..terima kasih kepda sesiapa yg mendoakn,yg memberi nasihat2 dan kata2 dorongan..i will do my best!!!!!

p/s: brg2 dh hampir siap kemas..KL nntikn kedtgnku!!


8 comments:

-zArEp- said...

errr...perlu ke letak vdeo semai bakti??

xiraburkhan said...

zana!mjsc terendak?beb! kenal aisyah jasin[archer]? hahaha :)

ps:ehem..at least kau nangis2 x kuar skola. aku..hehe
pss: zana.aku sokong zarep. :D

Ruzanna Shazwani said...

zarep n xira:saya sgt bangga dengan lagu nie key!!!hahaha...

acher kenal jer..huhu..cne leh kenal dia??

xiraburkhan said...

1 matrik!!kmj hehe. 1 praktikum. ikepala. kwan gaduh2.kwan lepak2 cite korea+jpun. hahaha :D
weh.serius.aku karok lgu semai bakti ni td. haha

FaStLiEna~ said...

aku p0n sependapat ngn zarep n xira!!uhuhu..
ttbe sgt k0npius bile tg0k vdi0 semai bakti tuh..haha~

Ashraff said...

yeah2!!! zana ade kat kl!! yahoo~ wey nnt aku dtg eh jumpe ko, bwk ko jln2...tp ko byr semua ye!!!

Ruzanna Shazwani said...

xira:dunia ni kecik je kn..kah3

acap:bayar duit ko la kn..wink3

asl semua konpius ni???hahaha..2 lagu asrama saya yer...lagu mrsm x jumpa plak..ngeee...sila sukakn vdeo 2..peace!

xiraburkhan said...
This comment has been removed by the author.